Nick's World Of Books | 28 February 2015 | Nick

THIS IS A TRANSLATION OF A CZECH REVIEW.

Well done, maestro. Well done! or My immediate reaction after reading.
Darren Shan is really nothing to play nice. After all, he is not of those authors who would threw something. Zombies who crave every bit of the brain, it really took off in a big way.

If you are a reader with a bit sensitive stomach, you might use this book should be cautious in advance. Darren does let you swim in a good bloodbath full of claws, teeth and bits of brain in the very first chapter. While it is true that you then pulls out a while, but do not think you'll have peace of mind for long. It certainly will not.

ZOM-B is a book written in a very simple way, but not only combines horror theme, but also sharpens into racism, alcoholism and aggression, which I think is still the topic of the current total.
B Smith is a tough girl, right kick-ass heroine, who is the atmosphere of the book perfect. Never does not show weakness, but as an amazing readers take advantage of it, you know that B is also the man has a home with his father fairly large problems. I think this storyline with his father throughout the book gives something extra. You know, it just tell the zombies is not bad, plus Darren Shan knows how to write it so that you will enjoy it, but a touch harsh reality home ZOM-B makes even more remarkable and realistic.

Sure, zombies! I'm here I solve a real problem.
I admit that I never zombie theme so much tempted. It's not just something I sought out every day. But ZOM-B intrigued me at first sight for quite some time back. A second look? At second glance, you got me.

The fact that it is relatively thin book, is it actually happen quite a bit. And I must also confess that even though I love how Darren afraid to go into even the most detailed and the most disgusting and Totally sick descriptions of scenes and me out a few times a little tickled my stomach. But do not take this wrong, I have enjoyed it very paradoxically, even without a bucket to vomit.

Darren Shan made it up perfectly. Fact bomb. ZOM-B has an idea, drive, super heroine, really disgusting zombies and other special people whom the end you do not know what to think. And, of course, has an open ending that leaves you open-mouthed. That last sentence is the sentence for all the money. Just like the one you need for the next installment immediately and instantly.


Thank you so much for providing a database of books books to review!
My Reviews
9/10

-------------------------------


Všechno to začalo úplně nevině. Protože, kdo by věřil v zombie? Možná tak ve filmu, ale ve skutečnosti? Ne!
B Smithová si také myslí, že invaze zombie nebo jakýkoli výskyt zombie je blbost. Reklamní trik. Upoutávka na nový film se zombíky. Ani hrůzostrašná videa na internetu, i přes svou autenticitu, ji nevyvádí z rovnováhy. B má mnohem větší problém. Doma s otcem, který bije ji i její matku, je rasista a B má milion důvodů proč ho ze srdce nenávidět.
Samotnou ji děsí fakt, že je otci možná podobnější než by se jí líbilo a než by chtěla.
Ale všechno se změní na fotbalovém zápase, o kterém nikdo netuší, že bude asi úplně poslední.
Od té doby má B dvě možnosti. Buď nic nedělat a zemřít nebo vzít zatraceně nohy na ramena a přežít.

Well done, maestro. Well done! aneb Moje bezprostřední reakce po dočtení.
Darren Shan se opravdu s ničím nepáře. Ostatně on není z těch autorů, kteří by se s něčím zahazovali. Se zombíky, kteří dychtí po každém kousku mozku, to opravdu rozjel ve velkém.
Jestli jste čtenáři s trochu citlivějším žaludkem, možná byste s touto knihou měli být předem obezřetní. Darren vás totiž nechá vykoupat v pořádně krvavé lázni plné drápů, zubů a kousků mozku hned v úvodní kapitole. Pravda sice je, že vás potom na chvíli vytáhne, ale nemyslete si, že budete mít klid na dlouho. To rozhodně nebudete.
ZOM-B je kniha psána velmi jednoduchým stylem, spojuje však nejen hororové téma, ale také brousí i do problematiky rasismu, alkoholismu a agresivity, což je myslím stále téma celkem aktuální.
B Smithová je drsná holka, správná kick-ass hrdinka, která se k atmosféře knížky skvěle hodí. Nikdy nedává najevo slabost, ale jako úžasnou čtenářskou výhodu beru to, že víte, že B je zároveň také člověk a doma má se svým otcem poměrně dost velké problémy. Myslím, že tato dějová linka s otcem dává celé knize něco navíc. Víte, ono vyprávět jenom o zombících není špatné, navíc Darren Shan to umí napsat tak, že vás to bude bavit, ale dotek tvrdé reality z domova dělá ZOM-B ještě o něco pozoruhodnější a reálnější.

No jasně, zombie! Já tady řeším opravdový problém.

Přiznám se, že téma zombie mě nikdy až tolik nelákalo. Není to právě něco, co bych vyhledávala každý den. Ale ZOM-B mě zaujala na první pohled už nějaký ten čas zpátky. A na druhý pohled? Na druhý pohled si mě získala.
Na to, že je to poměrně tenká knížka, se toho odehraje vlastně docela dost. A musím se přiznat také k tomu, že i přesto, že zbožňuju, jak se Darren nebojí jít i do těch nejpodrobnějších a nejnechutnějších a nejmorbidnějších popisů scén, tak mě z toho párkrát maličko zašimralo v žaludku. Ale nechápejte to zle, já jsem si to paradoxně velmi užila, dokonce bez kbelíku na zvracení.
Darren Shan to vymyslel skvěle. Fakt bombově. ZOM-B má nápad, drive, super hlavní hrdinku, fakt nechutné zombíky a další zvláštní lidi, o kterých do konce nevíte, co si myslet. A samozřejmě má otevřený konec, který vás nechá s pusou dokořán. Ta poslední věta je věta za všechny prachy. Přesně taková, kvůli které potřebujete další díl hned a okamžitě.

Mnohokrát děkuji databázi knih za poskytnutí knihy k recenzi!
Moje Hodnocení
9/10

Read more...Return to reviews listing

From the Gallery
  • Evelyn’s Casket - Cirque Du Freak video

    from Darren's Blog on 24 April 2024

    A band called EVELYN'S CASKET recorded a song with the very cool name of Cirque Du Freak a while...

    Read full entry
  • TOUR details - see Shanville Monthly

    from Events on 06 August 2017


    Read full entry
  • From Twitter: